Passbeskrivning

Afrodance – Detta är en effektiv träningsform där vi tränar kondition och rörlighet. Vi skakar på rumpan, stampar i marken och slänger med höfterna så att svetten lackar, sist men inte minst viktigt är att vi har roligt!

Alternerande Pass – Instruktörernas olika pass varvas under fredagar och lördagar. Information om vilket pass och vem som leder, sker löpande under veckan.

CirkelfysPulshöjande cirkelträning för hela kroppen som ger dig effektiv träning av både styrka och kondition. Vi jobbar olika cirklar och intervallformer efter egen förmåga. En rejäl genomkörare där vi utmanar oss själva.

Core – Ett pass med fokus på bålstabilitet där vi aktiverar det inre muskulära systemet i bålen. Under passet arbetar vi med mage, rygg samt rumpa och lår. Coreträning förbättrar vår hållning, stabilitet och balans.

Funktionell styrka – Vi använder oss av stepup bräda och vikter för att träna kroppens grundläggande funktioner. Vi tränar styrka, balans, rörlighet och kondition med enkla rörelser som aktiverar flera olika muskler. Passar både nybörjare och vana deltagare.

Gummiband – Ett pass där vi arbetar med hela kroppen med hjälp av gummiband. Passet fokuserar mer på styrka än kondition.

Intervall/Fusion– Vi tränar styrka och puls genom olika övningar i intervallform. Vi använder oss av olika redskap och vår egen kroppsvikt. Vi jobbar effektivt i ca 30 minuter. Alla kan delta och du tränar efter din egen förmåga för vad som passar just dig.

Intervall/Kettlebell – Med kettlebells som är ett multifunktionellt redskap tränar vi hela kroppen på ett roligt och utmanande sätt. Kettlebellträning är en funktionell träningsform med fokus på styrka, stabilitet, explosivitet och uthållighet. Vi jobbar med effektiva övningar i intervallform där vi varvar hög och låg intensitet. För att träningen ska kunna anpassas till den enskildes nivå har vi kettlebells i vikterna 4 – 20 kg.

HIT/Yoga – Ett pass där alla jobbar efter sina förutsättningar. Första delen är högintensiv träning där vi jobbar hårt och vilar kort i intervaller. Andra delen innehåller yoga/soma för att varva ner och sträcka ut.

Medel utan hopp – Passar dig som vill ha en skonsam gympa utan hopp men som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden och ger massor av rörelseglädje. Ett pass för alla åldrar. Klassisk gympa till skönt och peppande musik.

PowerFlow – Ett pass där vi tränar styrka i olika rörelser snarare än i specifika muskler. I en och samma övning tränas stryka rörlighet och koordination för att klara av belastningar i vardagen och inom övrig träning och idrotter.

Tabata – Ett högintensivt pass som ökar din styrka och kondition. En Tabata-intervall innebär att en övning utförs under 20 sekunder följt av 10 sekunders vila, upprepat ytterligare 7 gånger, totalt 8 gånger och 4 minuter. Passet kommer se olika ut från gång till gång, då vi har alternerande instruktörer som själva väljer övningar.

Yoga Ett fysiskt yogapass där vi flyttar oss runt i ett mjukt och kraftfullt flöde och där andning och rörelse vävs samman.

Workinggympa– En annorlunda och rolig gympa som ser till helheten hos människan. Ett morgonpass med härlig gemenskap.

ZUMBA ®– vi rör oss till skön musik och moves från merengue, salsa, reggaeton och cumbia. Inga förkunskaper behövs! Det viktigaste är att ha roligt och känna rörelseglädjen!