Passbeskrivning

Afrodance – Detta är en effektiv träningsform där vi tränar kondition och rörlighet. Vi skakar på rumpan, stampar i marken och slänger med höfterna så att svetten lackar, sist men inte minst viktigt är att vi har roligt!

Alternerande Pass – Instruktörernas olika pass varvas under fredagar och lördagar. Information om vilket pass och vem som leder, sker löpande under veckan.

Box – En klass för alla, inspirerad av boxning och kampsport. Du lär dig slag och sparktekniker och får träna kondition, styrka, explosivitet, smidighet, koordination, kroppskontroll.

CirkelfysPulshöjande cirkelträning för hela kroppen som ger dig effektiv träning av både styrka och kondition. Vi jobbar olika cirklar och intervallformer efter egen förmåga. En rejäl genomkörare där vi utmanar oss själva.

Core – Ett pass med fokus på bålstabilitet där vi aktiverar det inre muskulära systemet i bålen. Under passet arbetar vi med mage, rygg samt rumpa och lår. Coreträning förbättrar vår hållning, stabilitet och balans.

Dancefusion – Ett fartfyllt danspass. Vi arbetar oss igenom låt för låt och stil för stil. Fokus ligger på rörelseglädje och energi. Tillsammans har vi roligt!

Funktionell styrka – Vi använder oss av stepup bräda och vikter för att träna kroppens grundläggande funktioner. Vi tränar styrka, balans, rörlighet och kondition med enkla rörelser som aktiverar flera olika muskler. Passar både nybörjare och vana deltagare.

Gummiband (senior) – Senior styrka, ett pass där vi arbetar med hela kroppen med hjälp av gummiband. Passet fokuserar mer på styrka än kondition.

Intervall/Fusion– Vi tränar styrka och puls genom olika övningar i intervallform. Vi använder oss av olika redskap och vår egen kroppsvikt. Vi jobbar effektivt i ca 30 minuter. Alla kan delta och du tränar efter din egen förmåga för vad som passar just dig.

Intervall/Kettlebell – Med kettlebells som är ett multifunktionellt redskap tränar vi hela kroppen på ett roligt och utmanande sätt. Kettlebellträning är en funktionell träningsform med fokus på styrka, stabilitet, explosivitet och uthållighet. Vi jobbar med effektiva övningar i intervallform där vi varvar hög och låg intensitet. För att träningen ska kunna anpassas till den enskildes nivå har vi kettlebells i vikterna 4 – 20 kg.

HIT/Yoga – Ett pass där alla jobbar efter sina förutsättningar. Första delen är högintensiv träning där vi jobbar hårt och vilar kort i intervaller. Andra delen innehåller yoga/soma för att varva ner och sträcka ut.

Medel utan hopp – Passar dig som vill ha en skonsam gympa utan hopp men som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden och ger massor av rörelseglädje. Ett pass för alla åldrar. Klassisk gympa till skönt och peppande musik.

PowerFlow – Ett kortare intensivt pass med inspiration från Yoga, Soma och AnimalFlow. Styrka, balans och rörlighet i ett svettigt flöde.

Tabata – Ett högintensivt pass som ökar din styrka och kondition. En Tabata-intervall innebär att en övning utförs under 20 sekunder följt av 10 sekunders vila, upprepat ytterligare 7 gånger, totalt 8 gånger och 4 minuter. Passet kommer se olika ut från gång till gång, då vi har alternerande instruktörer som själva väljer övningar.

Yoga Ett fysiskt yogapass där vi flyttar oss runt i ett mjukt och kraftfullt flöde och där andning och rörelse vävs samman.

Yoga Flex – Hatha yoga. En av yogaformernas grundstenar som ofta kallas ”kroppensväg”. Hatha yoga arbetar med att bygga upp energi och styrka genom ”asanas” (yogaställningar) som innebär mycket stretch för kroppen men utförs relativt lugnt. Om du har några frågor angående Yogan, kontakta Malin G.

Working (senior) – En annorlunda och rolig gympa som ser till helheten hos människan. Ett morgonpass med härlig gemenskap.

.